Digitale bezoekersregeling

Bewoners en bedrijven in de gebieden voor betaald parkeren kunnen hun bezoek tegen een laag tarief (maximaal € 1,00 per uur) laten parkeren in het eigen rayon. Vraag hiervoor een digitale bezoekersregeling aan.

 

Wat zijn de voorwaarden?

  • Voor bewoners: u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Zeist op het adres waarvoor u deze vergunning aanvraagt.
  • Voor bedrijven: u staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, en uw bedrijf is aantoonbaar gevestigd in het parkeerrayon.
  • Per adres kunt u maximaal 1 bezoekersregeling aanvragen.
  • Het is geldig in het eigen parkeerrayon.
     

Tarieven

U kunt in ParkStart maximaal 100 uur parkeertijd per kwartaal inkopen.

Betaling is per minuut, met een maximum van € 1,00 per uur.
Bekijk de actuele vergunningkosten op de Tarievenpagina.

 

Aanvragen

 

Aan- en afmelden bezoek

U gebruikt de ParkStart website om het kenteken van uw bezoek aan te melden. In de toewijzingsbrief van uw vergunning vindt u een activatielink (Aanmelden ParkStart) waarmee u een eigen account voor ParkStart aanmaakt. Daarna koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is dan klaar voor gebruik. Klik voor meer informatie op de button "Alles over Parkstart", onderaan deze pagina.
NB: U kunt maximaal 3 personen machtigen uw account te gebruiken zodat iemand anders het kenteken aanmeldt. 

  • Meld het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. Wanneer u de parkeeractie niet zelf afmeldt, stopt de parkeeractie automatisch op het tijdstip wanneer er geen betaald/vergunningparkeren meer is. Klik voor meer info over Parkstart op onderstaande button.
  • U kunt ook meerdere dagen tegelijk plannen, vul dan ook de einddatum en -tijd in. De parkeeractie stopt dan niet om 24.00 uur maar loopt door. Alleen de uren waarop er betaald parkeren is, worden van uw saldo afgehaald.
  • Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden.
  • Maximaal 100 uur per kwartaal. Als u uw maximale parkeertijd al gebruikt heeft, kunt u in dat kwartaal geen bezoek meer aanmelden.

Waar kunt u parkeren met uw vergunning?
De vergunning is alleen geldig in het parkeerrayon waarin u woont, behalve bij de kort parkeerplaatsen van 1,5 uur. Bekijk hiervoor de stratenlijst: Waar mag ik met mijn vergunning parkeren
U heeft alleen tijdens de tijden van het betaald parkeren een vergunning nodig.

Beleid

Het uitgeven van parkeervergunningen is gebaseerd op deze regelgeving.