Veelgestelde vragen vergunningen

Inhoudsopgave

 

Vergunning aanvragen

Hoe vraag ik een vergunning aan?
Ga naar de pagina Soorten vergunningen en kies hier de vergunning die u nodig heeft. Vraag de bewonersvergunning aan via het E-loket voor bewoners en gebruik voor de andere vergunningen een digitaal aanvraagformulier. 

Ik kan niet zo goed overweg met de computer, wat moet ik nu doen?
Bent u niet digitaal vaardig genoeg om zelfstandig een vergunning aan te vragen via internet? Vraag hulp hierbij. U kunt bellen met ParkeerService op telefoonnummer (033) 247 3000. Zij begeleiden u telefonisch bij het doen van een aanvraag. U kunt ook iemand uit uw eigen omgeving of familie vragen u te helpen.

Kan ik iemand anders machtigen om gebruik te maken van de bezoekersregeling?
Ja, bij een digitale bezoekersregeling kunt u iemand anders machtigen waardoor die persoon ook uw account kan beheren, een kenteken kan aanmelden en saldo kan kopen. U kunt dit zelf instellen in uw account, bij uw gebruikersnaam. Kijk voor een instructie bij Hoe gebruikt u ParkStart.  

Ik verhuis naar een ander adres in de gemeente. Blijft mijn vergunning geldig?
Bij een verhuizing moet u altijd uw huidige vergunning opzeggen en zodra u bent ingeschreven op het nieuwe adres een nieuwe digitale vergunning aanvragen.  

Tarieven en betalen 

Hoe betaal je een vergunning?
De bewonersvergunningen betaalt u via iDeal, na het afronden van uw aanvraag in het E-loket. Bij alle andere vergunningen wordt uw aanvraag eerst gecontroleerd, daarna krijgt u een factuur om de vergunning te betalen. Als uw betaling is verwerkt ontvangt u bericht dat u de vergunning kunt gebruiken.

Uw digitale vergunningen worden jaarlijks automatisch verlengd. U ontvangt vanzelf een factuur voor het betalen van de nieuwe periode. 

Bezoekers parkeren

Hoe meld ik een kenteken aan in de digitale bezoekersregeling?
Bekijk de animatie en de instructies in Alles over ParkStart.  

Mag ik de kraskaarten nog gebruiken?
Ja, voorlopig blijven de kraskaarten nog geldig.
 

Overige vragen 

Wat moet ik doen als ik een nieuwe auto heb gekocht?
Zodra het kenteken op uw naam is geregistreerd, past u het kenteken aan. Ga hiervoor naar het E-loket en pas het kenteken aan of gebruik hiervoor een kentekenwijzigingsformulier van onze website. Hou hierbij rekening met een verwerkingstijd van enkele dagen. Daarna kunt u weer met uw vergunning parkeren.

Hoe controleert de handhaving mijn vergunning?
Uw kenteken is opgenomen in het Nationaal Parkeerregister.
Een handhaver scant uw kentekenen, checkt het in dit register en weet zo of uw wel of niet een geldige parkeervergunning heeft.

Ik heb een boete gekregen. Waar kan ik deze betalen?
U krijgt automatisch bericht + een betaalverzoek als u een boete heeft ontvangen. U kunt niet cash betalen.