Digitale bezoekersregeling

Bewoners en bedrijven in de gebieden voor betaald parkeren kunnen hun bezoek tegen een laag tarief laten parkeren in het eigen rayon. Vraag hiervoor een digitale bezoekersregeling aan.

Wat zijn de voorwaarden?

  • Voor bewoners: u staat ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Zeist op het adres waarvoor u deze vergunning aanvraagt.
  • Voor bedrijven: u staat ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel, en uw bedrijf is aantoonbaar gevestigd in het parkeerrayon.
  • Per adres kunt u maximaal 1 bezoekersregeling aanvragen.
  • Het is geldig in het eigen parkeerrayon.
     

Tarieven

U kunt in ParkStart maximaal 100 uur parkeertijd per kwartaal inkopen.

Betaling is per minuut, bekijk de actuele kosten op de Tarievenpagina.

Aanvragen

Vraag uw vergunning online aan. Hiervoor heeft u DigiD (voor bewoners) of eHerkenning (voor bedrijven) nodig. Heeft u nog geen eHerkenning? Vraag dan hier uw eHerkenning aan.

Vergunning aanvragen


Aan- en afmelden bezoek

U gebruikt de ParkStart website om het kenteken van uw bezoek aan te melden. In de toewijzingsbrief van uw vergunning vindt u een activatielink (Aanmelden ParkStart) waarmee u een eigen account voor ParkStart aanmaakt. Daarna koopt u in ParkStart parkeersaldo in. De regeling is dan klaar voor gebruik. U kunt ook anderen machtigen uw account te gebruiken om een kenteken aan te melden.

Alle informatie over ParkStart vindt u via de button "Alles over Parkstart", op de Homepage en onderaan deze pagina. 

  • Meld het kenteken van uw bezoek in ParkStart aan en na gebruik weer af. Wanneer u de parkeeractie niet zelf afmeldt, stopt de parkeeractie automatisch op het tijdstip wanneer er geen betaald/vergunningparkeren meer is. 
  • U kunt ook meerdere aaneensluitende dagen tegelijk plannen, vul dan ook de einddatum en -tijd in. De parkeeractie stopt dan niet om 24.00 uur maar loopt door. Alleen de uren waarop er betaald parkeren is, worden van uw saldo afgehaald.
  • Het is mogelijk om maximaal 10 auto’s tegelijkertijd aan te melden.
  • Maximaal 100 uur per kwartaal. Als u uw maximale parkeertijd al gebruikt heeft, kunt u in dat kwartaal geen bezoek meer aanmelden.

Waar mag ik parkeren met mijn vergunning?

De vergunning is alleen geldig in het parkeerrayon waarin u woont, behalve bij de parkeerplaatsen in de winkelstraten.
In deze stratenlijst staan de straten in uw rayon waar u mag parkeren. 
U heeft alleen tijdens de tijden van het betaald parkeren een vergunning nodig.

Beleid

Het uitgeven van parkeervergunningen is gebaseerd op deze regelgeving.